נסיעה טובה ובטוחה
- חנה חנן
- Jan 18, 2017
- 2 min read
בס"ד
מספר הנהגים הצעירים, המעורב בתאונות דרכים הוא גבוה.
נהגים צעירים בגילאי 24 – 17 עסוקים במרדף אחר הצלחה במבחן התיאוריה ולאחר מכן בשיעורי נהיגה. על מנת לעבור אותם בהצלחה ולקבל לידם רישיון, בכדי שיוכלו לצאת וליהנות מבלי להיעזר באמצעי התחבורה שעומדים לרשותם ולהגיע לביתם באיזו שעה שליבם יחפוץ. אך הבעיה העיקרית היא שהם אינם בקיעים בכבישים ובשעות לילה מאוחרות, ונהיגה במצב עייפות, נהיגה תחת השפעה של אלכוהול – עלולות לגדוע חיים.
"נהגים צעירים מצויים בסכנה גבוהה פי 4 – 2 להיהרג בתאונת דרכים בהשוואה לנהגים מקבוצות גיל אחרות (2007, Shinar). בישראל בשנת 2008 נהגים צעירים היו מעורבים בתאונות דרכים חמורות, הכרוכות בפציעה קשה או מוות, בשיעור של פי 1.5 יחסית לכלל האוכלוסייה".
בכדי להילחם בתופעה זו, במדינות רבות בעולם, בנוסף ללמידת התמרורים ולהוצאת הרישיון, קיים גם "הכשרה בתפיסת הסכנות" הפועלת להכשרת נהגים צעירים לתפיסה ולהבנה טובה יותר של מצבי סכנה בנהיגה. במסגרת הכשרה זו הנהג הצעיר לומד שלוש מיומנויות עיקריות:
1. זיהוי מוקדם של מצבי סכנה.
2. מתן הערכה מהירה לרמת הסכנה.
3. מתן תגובה מהירה ומתאימה למצב הסכנה.
כל זאת כדי שהנהג הצעיר יוכל לזהות מצבים עתידיים העלולים להתפתח למסוכנים ולפעול בזמן ובאופן הנכון, כדי להפחית את הסיכון לתאונה.
אני, כילדה בגיל הזה, לומדת גם את תורת הנהיגה ומקווה שילדים אחרים בגילי, חבריי ואני ננהג בזהירות, שנדע להתמודד עם "הפת

עות" ושנגדל להיות נהגים מנוסים ואחראים.
לסיכום, הן הגיל הצעיר והן חוסר הביטחון, תורמים למעורבות היתר של נהגים צעירים/ חדשים בתאונות דרכים, אך הניסיון בנהיגה הוא הגורם המשמעותי יותר מבגרות וגיל.
חשוב לשים דגש על רכישה ופיתוח מיומנויות מרכזיות לנהיגה.
אני מציעה לנהגים צעירים ללמוד מיומנויות. אך החשוב מכל הוא לא לנהוג עייפים, שיכורים או בשעות לילה מאוחרות ומקווה שבכך אחוז הנפגעים בתאונת דרכים יפחת.
Comments